„Dobry przepis na bezpieczeństwo”

Kampania prewencyjno-kontrolna pt. „Dobry przepis na bezpieczeństwo”

Kampania skierowana jest do branży przetwórstwa mięsnego. Ma na celu doprowadzenie do zmniejszenia zagrożeń w masarniach i ubojniach, wpłynięcie na przestrzeganie przepisów prawa pracy, w szczególności bezpieczeństwa i higieny pracy, a także umożliwienie pracodawcom dostosowania zakładów do obowiązującego prawa poprzez udział w programie prewencyjnym, opartym, jak wiele innych programów Państwowej Inspekcji Pracy, na samokontroli. Oficjalna inauguracja kampanii zaplanowana została w dniach 30.09-03.10.2019r. podczas Międzynarodowych Targów Technologii Spożywczych POLAGRA-TECH w Poznaniu.

Pomyśl o bezpieczeństwie!

Życie i zdrowie pracownika jest w Twoich rękach!

Weź udział w programie prewencyjnym!

WEJDŹ NA STRONĘ Państwowej Inspekcji Pracy www.bhpnatak.pl

Na stronie www.bhpnatak.pl wszyscy zainteresowani będą mogli zapoznać się z informacjami o projekcie, bezpłatnymi publikacjami dotyczącymi bezpieczeństwa pracy w masarniach i ubojniach. Przekaz obejmie także informację o kontrolach planowanych przez PIP w przedsiębiorstwach przetwórstwa mięsnego i o możliwości udziału w programie prewencyjnym, który umożliwia pracodawcy skorzystanie z bezpłatnej pomocy ekspertów PIP.